Cum să alegem temperatura de culoare pentru corpurile de iluminat

Culoarea luminii este un criteriu important atunci când alegem corp de iluminat, fie el aplică, plafonieră, lustră sau altul. Găsește ușor și rapid ce corp de iluminat să alegi. Dar la ce trebuie să dai atenție când vine vorba de temperatura de culoare? Alege culoarea luminii potrivită pentru fiecare cameră și învață cum să obții rezultatul dorit rapid și ușor pe viitor

 

 

 

Ce este culoarea luminii?

Culoarea luminii corpului de iluminat este descrisă de temperatura de culoare. Unitatea ei de măsură este Kelvin-ul (K). Aceasta indică  dacă lumina emisă este caldă sau rece. O valoare mică Kelvin înseamnă o culoare caldă a luminii albe (de la 2700 K). Cu cât valoarea este mai mare, cu atât lumina este mai rece (de la 5300 K).

De aceea este important să vă gândiți la scopul sau în ce cameră veți folosi corpul de iluminat, înainte de a-l cumpăra. Pe ambalaj sau în specificațiile de pe site veți găsi întotdeauna o valoare cuprinsă între 2700 K și 5300 K, care vă oferă informații despre temperatura de culoare.

 

Culoarea luminii LED - mitul că este deranjantă pentru ochi

Gurile rele spun că un corp de iluminat LED are multe dezavantaje în comparație cu unul care are ca sursă de iluminat bec clasic, cu filament. Aceasta, dacă dați crezare acestor mituri, se referă de fapt la culoarea luminii emise. Că este prea puternică, prea strălucitoare și deranjantă. Nimic mai FALS. Noi vă asigurăm că tehnologia LED nu are niciunul dintre aceste dezavantaje. În intervalul de lungime de undă dintre verde și albastru, spectrul luminos al corpurilor de iluminat cu tehnologie LED este chiar mai intens decât la cele convenționale, cu filament, care sunt, din nefericire, mari consumatori de energie electrică.

 

Alegerea culorii de lumină - separat pentru fiecare cameră în parte

Apăsați clanța ușii în jos și deschideți ușa biroului după un weekend lung și relaxant. Instantaneu mirosul de hârtie de copiator vă ajunge la nas. Cu o comutare blândă a întrerupătorului vă veți inunda spatiul de lucru cu o lumină albă strălucitoare pentru următoarele opt ore. Și exact așa ar trebui să fie: albul clasic sau mai bine zis albul neutru este de preferat pentru birouri. În intervalul de valori cuprins între 3300 și 5000 de grade Kelvin puteți, de asemenea, să iluminați in mod ideal bucătăria, folosind tipul acesta de corp de iluminat. Vine vorba de culoarea luminii din baie? Ați ajuns la locul potrivit!

Opriți motorul mașinii dumneavoastră, descuiați ușa de la intrare și vă plimbați de-a lungul holului clădirii de apartamente. Când ajungeți în fața ușii apartamentului știți sigur un lucru: sunteți la doar câteva minute de cartea preferată și un pahar de vin bun. Când intrați în sufragerie o lumina caldă, placută, vă inundă ochii. De asemenea lustra din dormitor este deja aprinsă și luminează cu o temperatură de culoare cuprinsă între 2700 și 3000 de grade Kelvin

Dar mai aveți o problemă: prietenul dumneavoastră se plânge de ceva vreme de prea puțină lumină în atelierul său din pivniță. Silențios vă strecurați pe scările de marmură albă și rece. Deschideți ușa ușoară din lemn și vă lăsați privirea să rătăcească în camera sumbră a pivniței. Are dreptate. Ceva trebuie schimbat. Din instinct vă aduceți aminte de ultimele dumneavoastră cercetări: Corpurile de iluminat cu temperatura de culoare de la 5300 Kelvin se pretează pentru camere întunecate sau pivnițe.Acestea imită lumina zilei și conferă oricărui spațiu de lucru o atmosferă plăcută, chiar și fără ferestre.

 

RĂSFOIEȘTE CATALOGUL DE SURSE DE ILUMINAT EGLO !

 

Tabelul culorilor de lumină

Te-ai întrebat mereu ce corpuri de iluminat oferă lumina perfectă în funcție de care cameră? Ei bine, ca multe lucruri în viață, preferințele personale au și aici un cuvânt de spus. Dar tipul de utilizare al corpului de iluminat este, de asemenea, important.Ține minte aceste trei sfaturi atunci când vei face următoarea achiziție: Ai nevoie de o temperatura de culoare a luminii de 3000 K pentru dormitor. Îști recomandăm o culoare a luminii de 4000 K pentru biroul tău. Tot ce trece de 5000 K se apropie foarte mult de lumina naturală și se pretează pentru camerele fără ferestre.

 

Relaxare și muncă - flexibilitate în orice aspect

Ai spatii unde poți lucra dar te poți și relaxa?

Multiple situații, nu doar studii - posibil lucrul de acasă

Când după-amiezile devin din nou întunecate iarna și perioada de examene la facultate determină creșterea nivelului de stres, sunteți fericiți să vă așezați la masa din mijlocul bucătăriei pentru a învăța. Dacă mâncarea de pe masa din bucătărie arată apetisantă cu iluminatul existent, vă doriți o lumină plăcută, dar mai puternică pentru învățat. Aici intră în scenă seria Relax & Work de la EGLO: Cu un întrerupător normal de perete, controlați lustra sau plafoniera și puteți trece cu ușurință între culoarea albă caldă și cea albă rece. Util și plăcut în același timp !

Eglo Relax & Work

DESCOPERĂ GAMA DE PRODUSE WORK & RELAX

 

 

Sursa articolului

Comentarii (1)

    • Ana
    • 2020-08-19 16:52:19
    foarte util si concis articolul, felicitari! eu am ales lumina calda in toata casa si nu regret.

Comentariu nou

Produsul a fost adăugat la Favorite
Produs adăugat pentru a fi comparat

Acest website colectează date personale și folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații dați click aici.